Dedicated IT Manager

Strategia IT si nevoia unei planificari bine pusa la punct

Inainte de toate, ce este o strategie IT?

Este o intrebare care provoaca mereu confuzie. Daca vom incerca sa obtinem cateva raspunsuri intreband 5 oameni, cu siguranta vom avea 5 raspunsuri diferite. O modalitate prin care poate fi definita strategia IT este aceea ca este un proces continuu de cercetare prin care posibilitatile IT se alineaza la necesitatile companiei dumneavoastra.

Ca sa planificam o strategie IT care sa creasca productivitatea afacerii este necesar sa analizam posibilitatile dumneavoastra si sa tinem cont de obiectivele companiei. La baza planificarii stau obiectivele afacerii dumneavoastra, posibilitatile actuale si planificarea strategica.

managerObiectivele afacerii dumneavoastra – sa presupunem ca nu trebuie sa va ganditi la tehnologie pentru moment ci doar la obiectivele afacerii dumneavoastra. Sa spunem ca vreti 40 de calculatoare noi care sa ruleze ultimul software, lucru care nu este tocmai util mai ales daca nu stiti exact pentru ce vreti sa le folositi. Dupa ce v-ati hotarat ce doriti, noi va vom prezenta solutiile IT ideale care va vor ajuta sa va indepliniti obiectivele. In alegerea unei solutii vom selecta scenariul perfect care mai apoi va fi ajustat bugetului dumneavoastra.

Posibilitatile actuale – cand veti stii unde va indreptati cu afacerea dumneavoastra, noi va vom ajuta sa imbunatatiti ceea ce aveti deja. Spre exemplu vom face un inventar privind posibilitatile tehnologice si vom pune intrebari pertinente precum care dintre sistemele existente doriti sa le pastram si care considerati ca sunt vitale functionarii afacerii.

"La baza planificarii stau obiectivele
afacerii dumneavoastra, posibilitatile actuale
si planificarea strategica."

Planificarea strategica – in aceasta etapa se stabileste cum doriti sa va dezvoltati pe parcursul a 3-5 ani. Vom stabili impreuna ce tehnologii trebuie implementate pe viitor precum cate calculatoare noi va trebui sa achizitionam pe viitor, ce software aveti nevoie. Vom stabili un program de proiecte prin care sa implementam deciziile dumneavoastra luand in considerare toti factorii importanti cum ar fi timpul, bugetul si resursele.

Firewall = Acest termen defineşte un mecanism electronic, software sau hardware, de monitorizare şi blocare a traficului neautorizat într-o reţea de calculatoare. El acţionează ca o barieră între reţelele de calculatoare pentru a proteja resursele interne ale unei reţele private de intruşi.
Dictionar IT